آموزش و طرز تهیه پلو شیرازی(قالبی) مواد لازم: برنج 3 پیمانه ماست نصف پیمانه زعفران دم کرده 1 قاشق سوپ خوری شکر 3 قاشق سوپ خوری سینه مرغ 1 عدد پیاز نگینی خرد شده 1 عدد نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم تخم مرغ 3 عدد زرشک 3 قاشق سوپ خوری بادمجان دلمه ای 1 عدد خلال پسته 1 قاشق سوپ خوری روش تهیه: برنج را با مقداری نمک و آب به مدت یک ساعت خیس نمایید. سپس آن را در آب جوش بریزید، آبکش نمایید و با ماست و زعفران مخلوط کنید. سینه مرغ را با پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب روی حرارت قرار دهید تا مرغ پخته شود، آن گاه آن را از آب خارج و ریش نمایید. حالا تخم مرغ ها را به برنجی که با ماست، زعفران و شکر ترکیب نموده اید، بیفزایید. کف ظرف پیرکس را چرب کنید، نیمی از برنج را در آن بریزید و روی آن مرغ ریش شده زرشک و بادمجان های خرد و سرخ شده را قرار دهید و خلال پسته بپاشید. سپس بقیه برنج را روی آن بریزید و با پشت قاشق فشار دهید. حالا در ظرف را بگذارید و به مدت یک ساعت در فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید تا برنج دم بکشد و در سطح پایین ظرف طلایی شود. اکنون پلو را در دیس برگردانید. انرژی کل: 2700 کیلو کالری استانبولی پلو
مواد لازم: گوجه فرنگی 3000 گرم گوشت مغز ران گوساله 750 گرم پیاز داغ عسلی 4 قاشق سوپخوری روغن 150 گرم رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری فلفل قدری نمک قدری طرز تهیه : برنج را تمیز کرده با آب نیم گرم چندین بار میشوئیم گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم بطوریکه تقریبا چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد در صورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه میکنیم یک قاشق سوپ خوری نمک داخل آب برنج میریزیم سه چهار قاشق روغن اضافه میکنیم میگذاریم برنج در آب یکساعت بماند تا کمی خیس بخورد گوشت را قیمه ای خرد میکنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط می نمائیم و روی آتش ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت میریزیم و میگذاریم گوشت بپزد . رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه میکنیم میگذاریم آب گوشت تبخیر شود ( باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد ) بعد ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود در صورتیکه مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده بآن اضافه می نمائیم و بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز میکنیم و قیمه را لای آن میریزیم و روی قیمه را با برنج میپوشانیم در ظرف را محکم میکنیم روی اتش یا در فر بمدت یکساعت تا یکساعت نیم دم می کنیم . اسلامبولی پلو را می توانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم بدیهی است که اسلامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر میشود ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید رب خوش رنگ و خوش طعم باشد و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط می نمائیم و بقیه رب را در آب برنج حل کرده اسلامبولی پلو را مطابق دستور تهیه می نمائیم و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن میریزیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده میکنیم . آلبالو پلو
|